Ashtadasa Shakti Peetha Stotram lyrics, अष्टादश शक्ति पीठ स्तोत्रम् हिंदू धर्म में देवी के 18 प्रमुख शक्ति पीठों की महिमा का वर्णन करता है। इस स्तोत्र में देवी के विभिन्न रूपों और स्थानों का उल्लेख है, जैसे लंका में शांकरी देवी, कांची में कामाक्षी, श्रीशैल में ब्रम्राम्बिका, कोल्हापुर में महालक्ष्मी, और वाराणसी में विशालाक्षी। यह स्तोत्र नित्य पाठ करने से सभी शत्रुओं का नाश, सभी रोगों का हरण, और सभी प्रकार की शुभता का आशीर्वाद प्राप्त होता है। योगियों के लिए भी यह स्थल दुर्लभ और पूजनीय हैं।

Ashtadasa Shakti Peetha Stotram lyrics in English

Lankaya shankari devi kamakshi kanchikapure |
Pradhyumne shrunkaladevi Chamundi kraunchapattane || 1 ||

Allampure Jogulamba srisaile bramarambika |
Kolhapure Mahalaksmi mahurye ekavirika || 2 ||

Ujjayinyam mahakaḷi pitikyam puruhuthika |
Odyanam girijadevi manikya daksavatike || 3 ||

Harikshetre kamarupa prayage madhaveshwari |
Jwalayam vaisnavi devi gayam mangalya gaurika || 4 ||

Varanasyam Visalakshi Kashmiretu Saraswathi |
ashtadasa supithani yoginamapi durlabham || 5 ||

sayankale patennithyam sarva shatru vinashanam |
sarvarogaharam divyam sarwa sapatkaram shubham || 6 ||

ithi sri ashtadasa shakti peetha stotram ||

Ashtadasa Shakti Peetha Stotram lyrics in Hindi

लंकायां शांकरी देवी कामाक्षी कांची कामाक्षी |
प्रध्यूम्ने श्रुंकलादेवी चामुंडी क्रौंचपट्टने || 1 ||

अलंपुरे जोगुलाम्बा श्रीशैले ब्रम्राम्बिका |
कोल्हापुरे महालक्ष्मी माहूर्ये एकवीरिका || 2 ||

उज्जयिन्यां महाकाली पिटिक्यां पुरुहूतिका |
ओड्यानां गिरिजादेवी माणिक्य दक्षवाटिके || 3 ||

हरिक्षेत्रे कामरूप प्रयागे माधवेश्वरी |
ज्वालयां वैष्णवी देवी गया मंगल्य गौरिका || 4 ||

वाराणस्यां विशालाक्षी कश्मीरातु सरस्वती |
अष्टादश सुपीठानि योगिनामपि दुर्लभं || 5 ||

सायंकाले पठेन्नित्यं सर्व शत्रु विनाशनं |
सर्वरोगहरं दिव्यं सर्व सपत्करं शुभं || 6 ||

इति श्री अष्टादश शक्ति पीठ स्तोत्रम् ||